< Terug naar overzicht
Remko Hol
We maken charcuterie en andere heerlijckheden, sinds 1 november 2013, in onze eigen worstenmakerij, in het Belcanto gebouw in Haarlem. Allemaal volgens ambachtelijke receptuur en met zoveel mogelijk duurzame producten. ONZE DROGE WORSTEN: OLIJCKE JOPEN Onze eerste trotse worst, gemaakt voor en met Jopen Bier. Jopen Bier is een bier uit de Haarlemse Jopenkerk met inmiddels landelijk faam. In onze receptuur is Mooie Nel IPA verwerkt, een extra zwaar en extra gehopt bier. In de smaak komt het bier prettig tot zijn recht, de worst is opvallend zoet met wat rietsuiker op de achtergrond. Overbodig om te zeggen dat hij heerlijck smaakt bij bier. OLIJCKE ITALIAAN Onze wijnworst. Met als hoofdingrediënt een Italiaanse rode wijn uit de Piëmont-streek in Noord-Italië. De worst is zacht en wat pittig tegelijk, met een hint van kruidnagel. OLIJCKE KENAU Special voor het Kenau jaar drogen wij een Olijcke Kenau. Met als hoofdingrediënt Kenau. Een ‘eau-de-vie de bière’ gebrouwen door de Jopenkerk. De worst is zeer zacht van structuur. Olijcke Kenau heeft een licht zoetje en een mout kick in de nasmaak. DE OLIJCKE HYNDER Onze whiskyworst. Gemaakt met Fryske Hynder, een Friese Whisky. De smaak is intens met hinten van gras, noten en gebrande suiker. De worst is zalvend zacht van structuur. Onze ode aan het Beemsterlant’s Varken. ONZE SAUCIJZEN: OLIJCKE SAUCIJS Onze saucijs, gemaakt van het boterzachte Beemsterlant’s varken. De saucijs is ondeugend op kruiden gebracht samen met wat citroenzeste, die de herkomst en het boerige karakter van het vlees ondersteunen tot een prachtsaucijs. In de pan, op laag vuur, aan alle kanten in minimaal 10 minuten mooi bruin bakken. De saucijs is ook zeer geschikt voor op de BBQ. OLIJCK BUIKSPEK Gemarineerde en zeer langzaam gegaarde buikspek in eigen vet! OLIJCKE HERKOMST Al onze producten zijn volgens ambachtelijke receptuur en met zoveel mogelijk duurzame- en streekproducten. Ons varken komt uit de Midden Beemster: het Beemsterlant’s varken. Dit varken wordt met vakmanschap, aandacht en dierenliefde, ruime huisvesting en vooral goede voeding een zo goed mogelijk leven gegeven. Het vlees is vrij van antibiotica, groeihormonen en groeibevorderaars. Daarnaast wordt er zo duurzaam mogelijk geproduceerd met gebruik van lokale granen en stro. Dat allemaal geeft ’t vlees een eerlijke oorsprong en maakt het uniek in smaak en structuur. OLIJCKE BESTELLINGEN De webwinkel is in de maak. Voor bestellingen bel ons op 06 – 28221066 of mail ons

Remko Hol

-