< Terug naar overzicht
Sjoerd Schwibettus Nota

Corpus Acrobatics

Vincent Michels en Marley Eltz zijn de artistieke leiders, choreografen, coaches  en oprichters van Corpus Acrobatics.Ze zijn opgeleid in Partner Acrobatiek door de Como Brothers Rijk Hoedt en Cor van Veldhoven uit Haarlem en door E.Krastev en E. Kolev de sport acrobatiek uit Bulgarije. Zij zijn Circus theater met moderne dans, mime, video kunst, object/poppen en (visueel) theater gaan combineren. Daarmee hebben zij een nieuwe vorm van circus theater in Nederland  ontwikkeld mede geinspireerd door Pilobolus Dance Theater, Mummenschanz (poppentheater), Pina Bausch Dans theater Wuppertal, Phillipe Genty (totaal theater), De Dogtroep, Cirque Plume en Cirque du Soleil.

Corpus presenteert sinds 1991 theater voorstellingen in het binnen- en buitenland. De choreografien kenmerken zich door hun hedendaagse vormgeving, visuele en beeldende stijl, expressie, sensationele acrobatiek, choreografie, elegantie en beeldende eigen stijl. De natuur is een belangrijke inspiratie bron van de choreografen. De producties van Corpus zijn multidisciplinair met een combinatie van partner acrobatiek, (lucht)acrobatiek, contortie (extreme lenigheid) en andere circus disciplines met theater, dans, mime, live zang, muziek en videokunst. Corpus werkt met een team van getalenteerde acrobaten, licht en kostuum ontwerpers, video en beeldende kunstenaars, filmmakers en fotografen.

 Zo realiseerde zij de voorstelling Evolution een Ode aan Charles Darwin en de Evolutie van de aarde en diverse  samenwerkingen met ensembles, componisten, musici als Flairck met Circus Jeroen Bosch, het Residentie orkest in Festival Classique Den Haag, het Zwanenmeer met organist Aart Bergwerff, De Bolero met het orkest van het Oosten onder leiding van dirigent Jaap van Zweden, het Carnaval des Animaux met het Radio Filharmonisch Orkest, Romeo en Juliet i.s.m. het Nederlands Blazers Ensemble en in 2020-21 Bubbelonia met de sopraan Tamar Niamut, harpist JWillemze en componist Bob Zimmerman. Naast de theaterproducties bestaat het Corpus International Acrobatics lab: een uniek platform voor talent opleiding in circustheater en onderwijscentrum in Broedplaats Bogota. De coaches hebben jarenlange ervaring en internationale carrière als artiesten en beheersing van de klassieke en hedendaagse circuskunsten.

Jonge talenten leren hier niet alleen acrobatische disciplines maar ook de unieke mogelijkheid om podium ervaring op te doen. Niet alleen in de voorstellingen van Corpus maar ook in die van andere cultureel organisaties zoals de Efteling Musicals en theater producties. Li Ling kassing en Demi Brama zijn hiervan een voorbeeld en behoort tot de vaste kern van acrobaten.

De studio van Corpus Acrobatics lab in Broedplaats Bogota is een unieke plek voor de ontwikkeling van de circus kunsten met mogelijkheden voor cross overs met andere kunstvormen.Sjoerd Schwibettus Nota

-