nieuws

Marisa Beretta - Dubbelbelicht foto's

Marisa Beretta heeft één van de winnende initiatieven bedacht voor "Schalkwijk aan Zet" waarbij de Gemeente geld beschikbaar heeft gesteld, speciaal bedoeld om de wijk gezelliger, veiliger en mooier te maken.

Marisa kwam met het idee voor "Dubbelbelicht foto's" en heeft het reeds in uitvoering. Marisa is eerder dit jaar gestart met fotoworkshops voor een groep kinderen uit Schalkwijk. De kinderen gingen hierbij op zoek naar dingen die gezien mogen worden in de wijk en maken hierbij veel contact met toevallige voorbijgangers.
Wie nog mee wil doen aan "Dubbelbelicht", kan contact opnemen met Marisa Beretta via marisa@stichtingkapsalon.nl
Marisa werkt met haar jonge fotografen toe naar de kunstroute die in het weekend van 24 tot en met 27 juni in en om het winkelcentrum Schalkwijk is te zien.
Thema van de kunstroute is: " Het Ongeziene Gezien". De bezoekers zullen worden verrast door heel groot formaat foto's aan de parkeergarage

Lees meer

meurkens & meurkens gaat elektrisch!

Om het milieu wat meer te ontzien en de gezondheid van de medewerkers te bevorderen zijn er bij m&m sinds begin december 2020 vijf e-bikes ter beschikking voor het personeel. Voor woon-werkverkeer van en naar Halfweg, maar ook voor een boodschapje vanuit BOGOTÁ, of het bezoek aan één van onze gebouwen in Haarlem. Met deze fietsen zijn we snel en schoon op weg.
Er is gekozen voor de laatste modellen VanMoof fietsen; de S3 (herenmodel) en de X3 (damesmodel) in een opvallende lichtblauwe kleur. Het zijn fietsen die er niet uitzien als een normale e-bike; de accu is onzichtbaar in het frame verwerkt en de bediening gaat via een app op de smartphone. Het is niet voor niets de winnaar van een Red-Dot Award, een internationale toonaangevende designprijs.

15 jaar meukens&meurkens

Afgelopen maandag, 16 november, was het op de kop af 15 jaar geleden dat Maarten en Rolf  samen hun bedrijf gestart zijn. Om dat in deze corona-tijd veilig te kunnen vieren, hebben we aan alle huurders en gebruikers gevraagd een vlaggetje voor het te maken. Die zijn aan lijnen verzameld en maandag in  café Klein BOGOTÁ aan hen aangeboden. Hun verrassing en blijdschap hierover was groot. Zij willen dan ook iedereen die hiervoor een bijdrage heeft geleverd van harte bedanken!
De vlaggenlijnen blijven de komende tijd nog hangen zodat iedereen er nog van kan genieten.

Lees meer

Nieuw Cultuurmakersfonds voor professionele makers zonder meerjarige subsidie

Nieuw Cultuurmakersfonds voor professionele makers zonder meerjarige subsidie

||STARTOC0||1||0ENDOC||

Aanvullende regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten

In de tweede ronde van "corona-overheidssteun' zit een regeling die voor een aantal van onze klanten interessant kan zijn. Het gaat om de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Je SBI-code (de code waarmee je geregistreerd staat bij de KvK) is daarbij van belang. Kijk voor meer informatie op https://ondernemersplein.kvk.nl/tegemoetkoming-vaste-lasten-tvl/

Lees meer

Corona-communicatie

Nu het er op lijkt dat de eerste schrik van de corona-crisis voorbij is wordt het ook voor ons tijd een aantal maatregels in onze gebouwen in te voeren of te benadrukken.

Plein Publique Goodiebox

In ons pand aan het Stationsplein heeft Plein Publique tijdens de Coronacrises niet stil gezeten en de handen uit de mouwen gestoken.

Corona informatie

In verband met de gevolgen van de maatregelen rondom de corona-epedemie willen we graag iedereen wijzen op de diverse mogelijkheden voor bijstand voor ondernemeres vanuit de centrale en decentrale overheden (Staat en Gemeenten). We zullen deze lijst zo actueel mogelijk proberen te houden.

Corona protocol

Wij, de medewerkers van meurkens&meurkens, hebben besloten zo zorgvuldig mogelijk de maatregelen en adviezen van de regering en het RIVM op te volgen. Dat betekent dat we tot en met 28 april een minimale bezetting op kantoor hebben en bijeenkomsten zoveel mogelijk zullen vermijden. Alle bezichtigingen van ruimtes hebben we derhalve tot en met 28 april opgeschort. Neem voor opleveringen contact op met degene met wie je de afspraak hebt, dan doen we de oplevering op een alternatieve manier. Iedereen zal via mobiele telefoon, WhatsApp of mail gewoon bereikbaar zijn als altijd.
Wij wensen iedereen de komende tijd heel veel sterkte en zullen proberen jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Hartelijke groeten en veel gezondheid,

team m&m

Expositie in de Waag van Marion Boon

In De Waag in Haarlem is van 13 februari t/m 1 maart 2020 een expositie van het nieuwste werk van Marion Boon, huurster in BOGOTÁ, te zien. De feestelijke opening is op zondag 16 februari om 16.00.

Zomermarkt BOGOTA

Om de zomer in te luiden wordt op zaterdag 6 juli van 10 tot 18 een zomermarkt gehouden onder de nieuwe pergola op BOGOTÁ.

Emerging Memories


Emerging Memories

Emerging Memory is the 4th edition of the Sites of Memory project, a theatrical boattrip about the 'hidden' stories about the history of slavery and colonialism in Amsterdam.

Emerging Memories broedplaats bogota meurkens en meurkens

Brexpo Lydia van der Meer


Brexpo
There’s more to Britain than Brexit, 21 june 2019

Away from the turmoil and division of Brexit, a Dutch press photographer Lydia van der Meer reflects on the ties that bind and the Britain she loves.

Ijsheiligen expositie van Jonat Deelstra

Stap in de wereld van Jonat Deelstra tijdens de expositie Ijsheiligen

17, 18, 19 mei 2019 @GinDs

De Batterij Aan den Sloterweg, is de artist in residency van GinDS. Drie maanden lang werkt hier een kunstenaar aan een eigen project. De werkperiode wordt afgesloten met een tentoonstelling waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Beeldend kunstenaar Jonat Deelstra laat zich inspireren door andere culturen en religies. Hij maakt schilderijen, tekeningen en installaties. Zijn werk is kleurrijk, dromerig en duister tegelijk. Hoewel de voorstellingen herkenbaar en ogenschijnlijk onschuldig zijn, doemt er een gevaar in op.
Tijdens de expositie Ijsheiligen in de Batterij aan den Sloterweg geeft Jonat een inkijkje in zijn manier van denken. Associaties en experimenten komen samen in deze verrassende expositie.


Officiële opening:
Vrijdag 17 mei om 19:00 uur
De tentoonstelling is te bezichtigen van 17 t/m 19 mei 2019 van 11:00 uur tot 17:00 uur
Kijk voor meer informatie op www.ginds.org

Hollands Glorie

HOLLANDS GLORIE
Groepsexpositie van oud m&m-huurders
5 april tot en met 5 mei

Expositie ‘Things it made me do’ van Lisa Sebestikova in GinDS


De Batterij Aan den Sloterweg, is de artist in residency van GinDS. Drie maanden lang werkt hier een kunstenaar aan een eigen project.


De eerste kunstenaar die zijn intrek heeft genomen is Lisa Sebestikova.
Gedurende de drie maanden heeft Sebestikova veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de bunker. Verschillende ontdekkingen weet zij te vertalen naar sculpturen en installaties. Het resultaat is te zien op de tentoonstelling
‘Things it made me do’.


In de Batterij laat Sebestikova meerdere dingen gebeuren. Zo bepaalt zij tot waar je in de bunker mag komen. De corridor is een overheersende toevoeging die je dwingt om op een bepaalde manier van ruimte naar ruimte te bewegen. In deze ruimtes toont zij gekozen fragmenten uit de geschiedenis van de batterij die overlapping hebben met haar beeldende praktijk. De ene keer is de connectie overduidelijk. De andere keer staat dit op losse schroeven en lijkt het ver van de realiteit te staan. Spelenderwijs brengt Sebestikova al deze elementen in de ruimtes van de batterij samen. Op het online kunstmagazine Kunst blijft een Raadsel staat een mooie review van deze expostie.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 11 januari t/m 14 januari van 11:00 tot 18:00 uur. Entree gratis.

||STARTOC0||1||0ENDOC||

Openingsfeest Ginds

De nieuwe locatie Ginds in Hoofddorp is officieel geopend.

Opening Ginds

Aanstaande zaterdag 29 september wordt de broedplaats Ginds aan de Geniedijk in Hoofddorp officieel geopend.

BOGOTÁ officieel geopend!


BOGOTÁ is officieel open!

Houtwerkplaats Haarlem geopend


De Houtwerkplaats Haarlem is sinds 1 september officieel geopend.

Openingsfeest BOGOTÁ


Zaterdag 15 september is iedereen welkom op het openingsfeest van Broedplaats BOGOTÁ.

BOGOTÁ komt op stoom


Onze nieuwe broedplaats BOGOTÁ in Halfweg begint steeds meer vorm te krijgen.

Mika Kunst


Ik sta voor de deur van de oude grafische school op het Terschellingpad 2 in Schalkwijk, Haarlem. Er hangt een aantal posters, en de meeste namen die erop staan herken ik. De taalschool INTK. MooiZooi. En natuurlijk MikaKunst.

||STARTOC0||1||0ENDOC||

-